Brug tid hvert år på dit flade tag

Har du et hus, en boligejendom eller bygning med fladt tag? Så gør dig selv en tjeneste og læs med her om, hvordan du sikrer dit tag bedst muligt. Og derved bevarer værdien på din ejendom.

I byggeri har fra 1950’erne og op i 1970’erne var det meget almindeligt at opføre bygninger med flade built-op tage. Disse tage har sine udfordringer og det er derfor vigtigt, at der bliver udført et løbende vedligehold, for at opretholde tagets tæthed.

Jeg bor selv i et hus med fladt tag. Det fik ny tagpap på for ca. 20 år siden. For at sikrer, at taget holder så længe som muligt, går jeg det hvert eneste år efter som beskrevet nedenfor. Det giver, at der ikke opstår nogle pludselige skader med indtrængen af vand til følge.

Step 1 – Rens taget og afløb for blade og mos m.m. Brug en stiv kost. Det er specielt nemt i tørre perioder, hvor du let kan koste evt. mos af.

Rengør dit flade tag

Step 2 – Eftergå taget visuelt for evt. sprækker. Vær særlig opmærksom på gennemføringer, som har en tendens til at sprække.

Skal gøres når taget er fuldstændigt tørt. Men gå også gerne en tur på taget i regnvejr, så kan du se hvor alt vand evt. løber til nedløbene.

Eftergå dit flade tag for evt. sprækker

Step 3 – Påfør asfaltklæber på de sprækker, der ser kritiske ud. Hellere for mange og for meget end for få og for lidt. Er der mange revner og sprækker, vil jeg anbefale at du kontakter en fagmand, for at få vurderet om taget evt. kræver et nyt lag pap i stedet.

Tætning af spækker i tagpap

HusGruppen hjælper gerne med både besigtigelse af taget, samt rådgivning i forhold til at få en skarp pris ind på et evt. nyt lag tagpap, hvis det måtte vise sig nødvendigt.

Kontakt os for en uforpligtende snak. Tlf. 9399 8399 – RTD@husgruppen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *